torsdag 19. april 2007

Ingrid i Pokot

Her i Pokot i Kenya begynte regntida i forrige uke. Det gleder vi oss virkelig over! Håper den blir god slik at folket får avling. Den fører jo også med seg noen ulemper, men det får vi prøve å tåle. Strømmen har vært veldig mye borte den siste uka. I går hadde vi den fra kl.19-21:30. Da hadde den vært borte siden søndag morgen! Så kom den igjen kl.14 i dag. Nå håper vi det blir litt mer stabilt igjen. Ikke lett for han som skal ha ferdig regnskap og rapporter både for 1.kvartal og for fjoråret! Synes synd på ham! Mine dataprosjekt blir små i forhold!

Jeg var ute i helga fra fredag til søndag sammen med Kari Synnøve Nord-Varhaug. Morten var hjemme bed barna. Vi var i Matierio, ei flott fjellbygd ikke langt fra Pokot og Marakwet, mellom Kitale og Eldoret. Hørte før til "the white highland". Flott jordbruksområde som er blitt delt ut til folket, mest kisiier der vi var. Bare fra denne stammen i menighetene våre i dette området. Vi underviste og viste film om kvelden. Måtte vise den inne i den vesle kirken pga regn. De tar veldig godt imot oss når vi kommer slik, masse god mat, ugali, kjøtt, spinat og så chai(=te med masse sukker og melk)flere ganger om dagen, og varmt badevann om morgenen! Vi bare går på stas! Likevel er det godt å komme hjem til sin egen seng og ikke minst dusjen. Den ble ikke varm før neste kveld på grunn av strømbrudd, så det tok jo sin tid! Vi er bortskjemte!

Til helga skulle jeg vært i Mt. Elgon, men der er det urolig for tiden så vi kan ikke dra dit. Håper det bedrer seg snart. Er jo ille for folket der. De lever i usikkerhet hele tiden. Jeg var der en søndag tidligere i år. Da merket vi ikke noe til urolighetene, men det har dessverre forverret seg etterpå. Evangelisten vurdere å flytte til søsteren i Makutano i alle fall midlertidig. Håper ikke han må gjøre det.

Jeg har i stedet prøvd å få til besøk på sletta nedenfor Chesta, Masol, men vet ikke om det går heller når det regner såpass mye. Da blir det uframkommelig der! Vi får se. Kanskje det går an å være hjemme ei helg også. Det har vært ganske travelt en stund!

Til uka er det kurs her på senteret for s.skolelærere. Vi håper på en fin flokk den uka også. Hadde en fin flokk med ungdomsledere uka etter påske, ca. 70 stk. Håper de klarer å formidle noe videre når de kommer hjem og at de også får noe for sitt eget Gudsliv.

BØNNE / TAKKEEMNER

-takk for at evangelisten Thomas er ute av sykehuset igjen og be om at han må få kreftene tilbake og kan komme i arbeid igjen i nybrotsarbeidet i Kara-Pokot (han ble plutselig syk da jeg var i Alale for 2-3 uker siden . Han ble bevisstløs og jeg tok ham til sykehus her i Kapenguria, 4 timers kjøring. Diagnosen ble høyt blodtrykk)

- be om fred i Mt.Elgon-området og beskyttelse for folket der

-takk for alle søndagsskolelærerne og ungdomslederne i kirkene våre

-takk for regnet som er kommet og be om at det må bli ei god regntid

Ingen kommentarer: