søndag 27. mai 2007

I Rorok ved Kerio-elva

Det har vært flere undervisningsturer ut på slettelandet i mai. Rorok nede ved Kerio-elva er en av disse plassene. Da i ankom dit, skjønte vi at det var noe spesielt som var skjedd. Ikke et menneske var å se ved elva. Vi fant folk ved evangelisthuset og fikk høre hva som var skjedd. Hæren hadde "operation" i området. Noen fra Pokot hadde stjålet kameler fra Turkana, nabostammen, og nå skulle kveg og kameler samles og føres tilbake. Derfor hadde mange gått i dekning me dyra sine. Selv om stemningen var litt spent både fredagen og lørdagen, kunne vi heldigvis fullføre planene våre med undervisning og film om kvelden. Deltakelsen var nok mindre enn den ville ha vært under normale forhold.

Da vi lørdag morgen skulle hente vann fra vannhullet på andre siden av Kerio-elven, hadde folket stengt brua med store stokker for at ikke hærens biler skulle komme forbi hvis de kom den veien. Heldigvis hadde de valgt å dra nordover og kom ikke til oss.

Jeg hadde med med tre evangelister fra evangelistklassen og to kvinnearbeidere også. De tok alle sin del av undervisningen sammen med de lokale evangelisten, Robert Longelech som også går i samme evangelisklasse. Han sørget veldig godt for oss disse dagene. Det var jo damene som laget maten, stekte chapati (en slags pannekake), kokte chai (t med melk og sukker), laget ugali (maisgrøt) til kvelden og serverte sammen med geitekjøtt. Det smaker veldig godt!
Ingen kommentarer: