fredag 15. juni 2007

I kamelenes rike


Forrige uke var jeg igjen på farten til for å undervise og vise film noen dager. Denne gangen til ei bygd fire timers kjøring fra Kapenguria, nordover langs grensa mot Uganda. Bygda heter Katudo og ligger i kamelenes rike, nordøst for Kiwawa. Kamelmelk er ingen dårlig erstatning for kumelken i teen! Den er nydelig. Ellers var det nok ei geit som måtte bøte med livet for at vi skulle få kjøtt å spise i tillegg til ris.
Det var kurs for menighetsledere og eldster denne gangen, bare menn. Utrolig at de ville ha meg til å undervise, men de ville til og med at jeg snart skulle komme tilbake! Det er ikke så lett å få til med den bemanningen vi er i Pokot fra høsten, desverre. Det er noe av det såreste at vi ikke har kapasitet til å være med så mye ute i distriktet som vi gjerne ville og som behovet tilsier at vi burde! Det er jo meningen at de skal kunne stå på egne bein etter bare noen få år! Hvis de da ikke har fått bein og en grunnvoll å stå på, hvordan skal det da gå?

Om kvelden når det var film, var kjerka full av skuelystne. Utstyret har vært mye i bruk i det siste og alle kontakter var ikke like gode. Godt å ha med en hjelper fra Norge, til og med fra Kvelde! Takk for reparasjonen, Per Inge Hermundsplass!
Nå skal det bli godt med ferie. I morgen går turen til Norge via Paris! Regner med å være tilbake i Kenya igjen 21. juli. God sommer!

2 kommentarer:

Ingeborg Thue sa...

Hallo Ingrid. Takk for koselige dager i Paris. Det var gildt synes jeg. Vi fikk mye ut av de 5 dagene. Jeg er på Stranda hos Berit nå og her er Brit Lise.
Ønsker deg fortsatt god ferie i Norge.
Beste hilsen
Ingeborg.

Ingrid F sa...

Hei Ingrid!
Skal en tur til Kenya i sommer! Hadde vært kjekt å treffe deg. Er i Mombasa fra 25. juli til 30. juli, så noen dager i Nairobi, og fra 4. til 11. august i Kitale. Der er det bryllup 9. august.
Beste hilsen Ingrid (Kolkin) Foss